Caută
  • Custom Systems

Sfârșitul unei ere


Știm, după Windows XP, Windows 7 a fost varianta care ți-a plăcut cel mai mult, a fost cea mai stabilă și a fost varianta de care ne-am bucurat cel mai mult(10 ANI). Microsoft s-a angajat să ofere suport și actualizări până la sfârșitul anului 2019.

Probabil că nu îți transmite prea multe termenul de end of life sau încheierea perioadei de suport, pare ceva ce ne-ar interesa mai mult pe noi, cei din industria IT , dar lucrurile acestea sunt mai importante pentru tine decât ai crede. Aș vrea să îți explic mai mult din ce înseamnă, pentru tine și afacerea ta, această încheiere a perioadei de viață pentru Windows 7.


1. Nu mai primești actualizări.


Știu, în fiecare lună te stresăm cu revizii, cu actualizări, poate se mai întâmplă să mai dăm lucruri peste cap, dar actualizările sunt vitale pentru o bună funcționare a sistemului de operare. De ce? Pentru că lună de lună se lucrează intens la descoperirea, repararea breșelor de securitate precum și adăugarea unor caracteristici noi pentru produsele din suita Microsoft.

Te-am convins? Nu?


2. Rămâi expus la atacuri informatice(în special cele care au ca principal scop criptarea datelor)

Odată cu evoluția sistemelor de operare și a programelor antivirus, se dezvoltă și abilitatea dezvoltatorilor de viruși și malware de a crea astfel de aplicații dăunătoare pentru utilizatorii de Windows și nu numai. Odată cu apariția virușilor de tip Ransomware, dezvoltatorii de antivirus au dus o luptă acerbă împreună cu cei de la Microsoft pentru a acoperi breșele de securitate din sistemele de operare și astfel să reducă șansele de a-ți cripta și implicit de a-ți pierde datele.


3. Aplicațiile nu mai primesc actualizări în timp.


Nu știu dacă ai observat, pe sistemele mai vechi de operare, Windows XP, Vista etc. aplicațiile de bază Chrome, Firefox, flash, JAVA etc. nu mai au posibilitatea de a fi actualizate iar în timp nu vor mai putea fi folosite.

Din data de 14.01.2020 se va încheia suportul pentru Windows 7 și odată cu acesta puteți fi expuși la riscurile prezentate mai sus. Ar mai fi și alte efecte care pot aparea dar pentru a fi observate este nevoie de timp. Pentru detalii și soluții la aceste probleme nu ezitați să ne contactați

51 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate