Caută
  • Custom Systems

Redobândește controlul în 2020(2)Te salut, Andrei din nou. În ultima postare îți recomandam să faci o echipă bună cu o firma ce îți poate oferi suport IT și îți ofeream 5 motive solide pentru care un astfel de parteneriat este vital pentru tine și compania ta. Dacă nu ai apucat să citești postarea o să îți las aici link către postare.


Această a doua parte va fi despre ce poți face tu pentru a te asigura că datele tale și ale companiei tale sunt în siguranță. Din experiența personală pot să îți spun, că puține lucruri sunt mai frustrante decât să vrei să faci ceva și să te trezești cu datele criptate fără să ai oportunitatea de a le recupera.


gif

Ști proverbul acela, când te arzi cu ciorbă sufli și în iaurt? Când ajungi într-o astfel de situație începi să îți reevaluezi sistemele de lucru, începi să te întrebi ce puteai să faci diferit și mai ales ce tehnici poți testa pentru ca alții să nu treacă prin ce ai trecut tu. Astfel am ajuns la câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a fi mai protejat decât majoritatea oamenilor și afacerilor.


1. Fi responsabil pe internet


Aici nu vorbesc neaparat despre acele site-uri unde dacă ar intra un coleg în birou ai sări ca ars pentru ca ți-ar fi rușine de ce faci. Lucrurile sunt mult mai simple și mai de impact decât atât.


O bună parte din atacurile malware vin prin email, atașamente care par lucruri valide, de exemplu facturi, citații, ordine de plată, lucruri cu care ești obișnuit să lucrezi în viața de zi cu zi a companiei tale. Ele sunt foarte bine construite așa că trebuie să fim foarte atenți ce comunicam prin internet. Ce vreau să spun cu asta?


De multe ori pare că primim mesaje de la persoane cunoscute sau reale, cel mai simplu mod prin care să ne dăm seama că este o problemă cu mesajul este să ne uităm la destinatar.


Atunci când întâlnești ceva asemănător este important să ne uităm dacă cel ce trimite mesajul are o variantă validă pentru o adresă de email care să corespundă cu numele persoanei care îți trimite.


Un alt lucru la care este foarte important atunci când deschizi un email, este să te uiți la extensia atașamentului. Dacă este o extensie dublă de exemplu, fișier.pdf.rar sau fisier.doc.iso sub nici o formă să nu încerci să deschizi atașamentul respectiv pentru că cel mai probabil este un virus.


Sigur exemplele pot continua, dar recomandarea noastră atunci când întâlnești astfel de exemple sau altele asemănătoare, este să ștergi automat email-ul sau verifică email-ul cu consultantul tău IT. Sunt sigur că preferă să îți spună că un e-mail este valid sau conține virus decât să îl anunți că ți s-a virusat calculatorul sau și mai grav ți-au fost criptat datele.


2. Asigură-te că datele tale sunt în siguranță


Unul din cele mai groaznice lucruri atunci când îți pierzi datele, este procesul de a le reconstrui. Trebuie sa te pui sa scoți date din piatră seacă, să te pui să redigitalizezi facturi, chitanțe, declarații, ca să nu mai spunem de poze cu evenimente importante din viața ta.

Unul din cele mai sănătoase lucruri pe care le poți face pentru securitatea datelor tale este să ai datele salvate în cel puțin un loc diferit de stația de lucru. Recomandarea ar fi dacă folosești un hard disk extern sau un stick pentru salvarea aceasta de date să nu îl ți conectat tot timpul conectat, ci să îl conectezi periodic pentru a face salvări de date.


3. Fii sigur că ai achiziționat un program antivirus bun


Un antivirus gratuit nu inseamnă un antivirus bun. Din experiența noastră de cele mai multe ori, programe antivirus cum ar fi Avast, sau McAfee nu mai sunt doar programe antivirus ci sunt surse de reclame, adware s.a.


Cu ce vin însoțite programele antivirus free?


Schimbarea motorului preferat de căutare. De ce? Pentru că atunci când cauți ceva și apeși pe un link reclamă ei câștigă bani din acele reclame plantate.


Schimbarea paginii principale. Unele programe antivirus schimbă pagina principală a browserului tău în ceva diferit pentru a atrage trafic pe pagina aceea. Practic de fiecare dată când tu deschizi browserul generezi trafic pentru câte un site ales de către ”antivirusul” ales.


Instalarea programelor junkware. Ai auzit proverbul ”necazul nu vine niciodată singur”? Exact acest lucru se întâmplă atunci când îți instalezi un antivirus free. Sunt tot felul de add-on-uri care mascat sunt programe pentru care dezvoltatorii primesc bani din numărul de sisteme pe care reușesc să le strecoare.


Acum gândește-te puțin, câtă lume se bucură că l-au prins pe Dumnezeu de picior și se gandesc că acum sunt protejați pe gratis și în acest proces atrag după ei tot felul de alte lucruri.


Care ar fi soluția atunci? O subscribție plătită pentru un program antivirus. Sunt o mulțime de programe pe care le poți folosi și ele s-ar putea să fie chiar foarte bune, dar astăzi aș vrea să îți prezint unul anume.


Acest program se numește ESET Internet Security și este programul cu care noi am lucrat cel mai eficient. Ce îl face așa bun sau de ce îl recomandăm noi?


Primul lucru și unul din cele mai importante pentru noi, este că nu consumă foarte multe resurse ca alte programe antivirus. Asta înseamnă că poți să îți desfășori activitățile de lucru fără întreruperi, fără să îți agațe programele pentru că undeva se face o scanare de viruși.


Un alt lucru extrem de important este că îți protejează intimitatea pe internet. Ce înseamnă asta? Plățile, tranzacțiile bancare, cumpărăturile tale sunt protejate cu ajutorul functiei Secured Banking.Programul în sine este ușor de instalat, de reînnoit licența și odată instalat el își face liniștit treaba fără ca să te deranjeze pe tine.


Făcând acești trei pași minimi ești deja în fața celor mai mulți oameni care nu iau măsuri concrete pentru a se proteja.


1. Fii responsabil pe internet


2. Asigură-te că datele tale sunt în siguranță


3. Achiziționează un antivirus bun.


Dacă te putem ajuta cu vreunul din cei trei pași nu ezita să ne contactezi.


30 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate