Caută
  • Custom Systems

Redobândește controlul în 2020(1)

Te salut,

Andrei la butoane. Feedback-ul pe care l-am primit la ultimul newsletter a fost incredibil așa că noi, cei de la Custom Systems am hotărât ceva, dacă un newsletter prin care îți explicam implicațiile terminării perioadei de suport pentru Windows 7(apropo, dacă nu ai citit încă ce scriam acolo, avem aici o nouă secțiune de blog în care vom pune aceste articole), a generat un val de reacții pozitive, vrem să venim în ajutorul tău cu o serie de newslettere în care să împărtășim cu voi felul în care împreună putem să construim afaceri mai puternice și mai sigure.


În ultimii ani, acțiunile luate împotriva utilizatorilor simpli au fost tot mai puternice și mai bine direcționate. Acțiuni care pornesc de la furt de date până la stergerea sau criptarea lor. Privind doar la statisticile din ultimul an putem înțelege că lucrurile sunt îngrijorătoare. Cei de la av-test.org au creat niște statistici foarte puternice vizual în acest sens:


În primul rând putem vedea numărul total de aplicații malware care au au fost active în ultimul an:

Din toate aplicațiile active în 2019 mai jos putem vedea numărul de aplicații malware noi care au apărut în acest an:Sincer vorbind, de la un an la altul lucrurile nu par să se amelioreze, din contra lucrurile par să se agraveze și să le accelereze. Chiar dacă lucrurile par îngrijorătoare și într-adevăr sunt, există niște minime acțiuni pe care le putem lua împreună pentru a ne proteja datele și afacerile. Există o serie de acțiuni prin care poți să recapeți acest control, un serviciu de mentenanță bun, o atenție sporită la ce se accesează de pe sistemele din rețea și un program antivirus bun. Astăzi aș vrea să vorbim puțin despre ce înseamnă un serviciu de mentenanță bun

Sigur, dacă citești acest blogpost cel mai probabil ești într-o relație cu o companie de servicii IT bună(Cu noi :) ) Dacă totuși nu ai o firmă de IT care să te ajute, uite cinci motive pentru care ai nevoie de de o firmă de IT


1. Mentenanța fizică a sistemelor


Orice sistem, calculator, laptop, DVR etc. are nevoie din când în când de reparații sau de îmbunătățiri. Având în spatele tău o firmă capabilă de IT, lucrurile se pot rezolva foarte repede. Secretul pentru a avea o mentenanță bună a sistemelor este o echipă bună de diagnosticieni. Poate o singură persoană nu are inspirația de moment să vină cu o soluție potrivită pentru problema ta, dar având o întreagă echipă în spate creativitatea pentru abordarea problemei crește exponențial.


2. Salvezi timp la rezolvarea problemelor


Nu cred că este ceva mai frustrant pentru tine și afacerea ta decât să pierzi vremea cu echipamente care nu funcționează. Trebuie să cauți un service de încredere, să iei echipamentul, să îl lași un timp nedeterminat, timp în care activitatea ta stagnează. Având o firmă de IT toată această parte de logistică se reduce la un singur apel în care se descrie problema și firma se ocupă de tot.


3. Ești la zi cu actualizarea programelor


Orice echipament informatic funcționează pe baza unor programe care evoluează, evoluează pentru a ușura utilizarea lor și pentru a crește securitatea lor. Rămânând la varianta inițială a unei aplicații pierzi atât din partea utilizării mai facile a aplicației cât și rămâi deschis atacurilor special targetate pentru bresele din aplicații. Pentru a fi tot timpul la zi cu tot ce înseamna securitatea aplicațiilor este esențial să existe cineva care să facă asta pentru tine iar o firmă bună de IT îți poate asigura acest serviciu periodic.


4. Economisești bani


Aici cred că putem rezona toți. Atunci când ni se spune ca avem șansa să economisim bani, să scutim costuri și să degrevăm responsabilități parcă devenim mai atenți la oportunități. A avea un om intern sau mai mult un întreg departament care sa se ocupe de IT este extrem de costisitor, salarii taxe, poate nefiind în branșă accesul la furnizori de echipamente buni poate să nu fie foarte ok. Externalizând toate aceste lucruri în grija unei companii, o companie care să aibe în viața de zi cu zi domeniul de activitate suportul IT, scazi masiv costurile unei echipe interne.


5. Nu te descurci cu tehnologia și durează prea mult pentru băiatul de la calculatoare.


Aici trebuie să fim cinstiți fiecare avem punctele noastre forte si punctele noastre slabe. Eu de exemplu nu am nici o treabă cu mecanica, dar pot să îmi dau seama că ceva nu funcționează cum trebuie și să înțeleg că trebuie să duc mașina la un mecanic specializat, care să știe exact ceea ce e de făcut pentru a reintra în parametrii normali. La fel este și cu domeniul IT, de multe ori suntem forțați să folosim o tehnologie care în anumite momente ne depășește cunoștințele. În astfel de momente este important să ști cui să ceri ajutorul. La fel ca și în cazul mecanicilor există o mulțime de companii și mai ales de băieți de la calculatoare care o să îți ofere marea și sarea iar în final o să rămâi cu o reținere pentru ce înseamnă această meserie și cei ce o profesează. Dar există și reversul medaliei unde există firme bune și foarte bune care oferă servicii de calitate și timpi buni de răspuns oameni și companii care să te ajute în dezvoltarea afacerii tale. Cam acestea sunt câteva din motivele pentru care este absolut esențial să ai în spatele afacerii tale, o echipă IT profesionistă. Așa cum spuneam la început, dacă ai primit acest newsletter sau citești această postare, ești deja într-o relație bună cu o companie IT, dar dacă experiențele tale cu lumea suportului IT nu au fost favorabile sau chiar ai vrea o idee despre cum te putem ajuta, te invit să iei legătura cu noi prin formularul de contact (în partea de jos a pagini) sau cu un email la adresa office (at) customsystems.ro


În următoarele postări o sa vedem cum poți tu, cel ce utilizează calculatorul, sau laptop-ul să faci pași clari pentru a-ți proteja datele și compania în fața atacurilor informatice.

59 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate